GEBRUIK DEZE PRODUCTEN NIET OP KATTEN

Door hoog gehalte aan terpenen en phenolen is Tea Tree, evenals vele andere etherische oliën, giftig voor katten.

HET GEBRUIK VAN DEZE PRODUCTEN IS VOOR EIGEN RISICO

Helaas mag ik de naam niet gebruiken, van het merk omdat ze dat niet willen omdat ik het ook bij dieren gebruik . Maar gebruik wel de pure Tea tree producten. Niet gemengd met water. Kijk naar de prijs.

Belangrijke aandachtspunten

Attentie

Gebruik niet te veel. Tel de druppels. Meer druppels werkt niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.

Allergie test

1 druppel Tea Tree Olie in de elleboogholte wrijven: als deze plek na 48 uur niet rood is, kun je de olie gebruiken. Eventueel verdunnen en aangelengd gebruiken.

Indien genezing uitblijft een geneeskundige raadplegen. Bij irritatie de behandeling onderbreken en de Tea Tree Olie in een plantaardige olie tot 1:10 verdunnen. Geen kunststof flesjes of bekers gebruiken. ( deze lossen het materiaal op) Was de handen na gebruik, zodat de Tea Tree Olie nooit met ogen of contactlenzen in aanraking kan komen.

Inwendig gebruik

De olie is zeer geconcentreerd en men mag verdeeld over de dag niet meer dan 10 druppels innemen. Het wordt geadviseerd om eerst om medisch advies te vragen. Begin bv met een beetje honing erbij te doen voor de smaak.

MIJN ERVARINGEN MET TEE TREA OLIE

ONTSTEKINGEN TUSSEN DE TENEN

Op de foto's kunt u zien dat Kaya twee plekken tussen haar tenen heeft zitten. Dit heeft ze gekregen door op iets te gaan staan of een grasaartje. Als het erg ontstoken is en het is nog niet open, raad ik u aan eerst trekzalf te gebruiken en dicht te tapen. Als het open is en de pus komt er uit dan eerst wassen met de Tee Trea shampoo en dan goed droog maken. Meestal duw ik er nog even op zodat het meeste er uit is. Dan de pure Tea Tree Olie erop. Meestal vinden ze het niet zo lekker, maar gewoon er even bij blijven zitten en dan is het er wel goed ingetrokken. De hond gaat er meestal aan likken, dat is op zich niet erg, maar je kunt hem of haar beter een standje geven, afblijven.

Herhaal de Tea Tree Olie druppels ( weinig druppels nodig) drie of vier keer op een dag. Bij Kaya is het meestal na een paar dagen weg. Je merk het snel genoeg als hij of zij niet meer likt of niet meer mank loopt . Terug naar boven.

Dit zijn de twee krielkippen en de grijze is de gewonde kip. Soms lopen ze lekker naar binnen en gaan ze bij Kaya liggen. Ze zijn op gegroeid bij ons binnen en ze lagen veel bij Kaya omdat ze lekker warm is.
TEKEN EN VLOOIEN

15 druppels tea tree olie / 70 ml water / 10 ml kamferspiritus. Roer in een kommetje het water en de kamferspiritus goed door elkaar. Voeg de tea Tree olie toe en roro nogmaals. Doe het mengsel in een flesje met een verstuiver. Voor gebruik goed schudden. Spray de vacht van de hond goed, maar zorg dat het dier de vloeistof niet in zijn ogen krijgt. U kunt het effect versterken door wat druppels in uw hand te nemen en hiermee de hals en de rug van het dier in te wrijven. Doe een paar druppels tea Tree olie op de halsband. Dit tweede gedeelte doe ik zelf, niet met water en kamferspiritus. Terug naar boven.

ABCESSEN

Een Abces is niet alleen lastig maar vooral pijnlijk. Voordat u naar de dierenarts gaat om het abces te laten opensnijden, kunt u kijken of Tea tree Olie effect heeft. Stip het abces driemaal per dag aan met zuivere Tea Tree Olie. Waarschijnlijk merkt u al na een paar dagen verbetering, maar wanneer het abces groter wordt of de algehele toestand van het dier achetruit gaat, moet u uw dierenarts raadplegen. Terug naar boven.

HUIDAANDOENINGEN

Huidaandoeningen en problemen met de vacht komen betrekkelijk vaak voor. De oorzaken lopen uiteen. Een gerichte behandeling is dus alleen mogelijk na een goede diagnose. Door de getroffen plekken te behandelen met Tea Tree Olie vermindert u symptomen zoals jeuk en kunnen eventuele wondjes beter genezen Stip de plekken in kwestie 3 maal per dag aan met wat Tea Tree Olie. Waarneer de huid erg droog en gekloofd is, kunt u de Tea Tree Olie vemengen met de bodylotion of jojoba olie en de huid hiermee inwrijven. Observeer de aard van de problemen om te zien wat de oorzaak ervan is. Wanneer kleine huiddeeltjes afschilferen kan dat wijzen op een nierziekte. In dat geval is een behandeling met Tea Tree Olie natuurlijk niet voldoende, maar moet het dier grondig onderzocht of eventueel met medicijnen behandeld worden. Terug naar boven.

BINDWEEFSELKANKER BIJ KAYA

Kaya had op een dag weer een grote bult tussen haar tenen. Eerst gekeken en gevoeld. Het zat los, geen kanker. Dus haar poot ingesmeerd met trekzalf en verbonden. Na elke dag dit twee keer te doen, geen resultaten. Na een week ben ik naar de dierenarts gegaan. De bult zit los, ik denk een ontstekking zei de dierenarts. De dierenarts gaf er een prikje in maar er kwam niets uit. Dus wat vocht opgestuurd naar het lab.

Slecht nieuws Kaya heeft bindweefselkanker en de plek moet weggehaald worden. Dus een amputatie van haar rechter achterteen. Het was 1 van de twee grote tenen. Toen heb ik haar s'morgens weg gebracht en de operatie is goed verlopen. Moest elke dag het verband verschonen. Na drie dagen had zij op een avond het verband er af gebeten, en er waren drie hechtingen los en eruit gebeten.

Weer naar de dierenarts ( moet wel even zeggen dat ik al 20 jaar bij dezelfde dierenarts zat en net voordat Kaya kanker kreeg ben ik een andere dierenarts gaan zoeken wat meer in de buurt) en ze kreeg drie nieuwe nietjes. Nou ik heb mijn hond nog nooit zo horen huilen. De wond openhouden en laten drogen hadden ze gezegd. Nou ik heb gelijk de volgende dag mijn oude vertrouwde dierenarts opgebeld, mag ik alstublieft langs komen.

De poot van Kaya was vier keer zo groot( echt waar).De dierenarts schrok erg toen ik binnen kwam. In haar gedacht (dit hoorde ik pas de volgende week) dacht ze dit wordt amputeren tot de knie. Ik moest met lopen buiten een schoen aan doen en veel laten drogen en ik kreeg antibiotica. Die antibiotica waren wel wat sterker dan de eerste. Toen ik thuis kwam heb ik de poot van Kaya eerst gewassen met shampoo van Tea Tree. Goed droog gemaakt en toen op de wond druppels Tea Tree olie gedaan.

En in de open lucht goed laten drogen en goed opgelet dat ze niet ging likken. Dit deed ik drie of vier keer op een dag en hield dit drie dagen vol. Ik dacht als het beter gaat en de zwelling is minder aan het worden ga ik het laten drogen, anders gaat de wond nooit dicht. De druppels pure Tea Tree bleef ik gewoon erop doen. Na een week zag het er geweldig uit, en ik weer terug naar mijn oude dierenarts. Ik kwam binnen en toen zij ze, dit kan niet.

Wat super, het ziet er geweldig uit en ze is weer helemaal de oude. De nietjes en hechtingen mochten er uit en nog wel rustig aan doen. Nou je leest het goed, het werkt gewoon super. Helaas heb ik geen foto's, was er toen nog niet mee bezig om hier verder mee te gaan. Terug naar boven.

KIP MET GROTE WOND

Wij hebben 5 kippen. 3 zijdehoenders en 2 kriel kippen. 1van de kippen had een grote wond op de borst. Ik zag haar slecht lopen en ging kijken. Hoe de wond is ontstaan ??????. Ik zag dat ze een wond had zo groot als een wijsvinger. Misschien denkt u waarom gaat ze niet naar de dierenarts! Dat komt omdat weinig dierenartsen bekend zijn met dieren buiten op het erf. En meestal ga je voor niets er naar toe, omdat ze zo'n kip in laten slapen. Ik dacht ik ga het zelf proberen, ik moet de kans krijgen om haar te reden.

Dus alle ingewanden terug geduwd en toen de wond gewassen met de shampoo en toen een aantal Tea Tree druppels op de wond. Dit deed ik drie keer op een dag. Moet ik wel zeggen dat ik tamme kippen heb. Na twee dagen heb ik haar veren weg geknipt om de wond droog te laten worden. De wond was al dicht aan het gaan en het zag er goed uit. De kip heeft een aantal dagen met haar staart naar beneden gelopen en dat was voor mij een teken dat het niet goed ging met haar. Na vier dagen zag ik dat ze weer uit haar hok kwam ( de kippen zitten s'avonds binnen en overdag lopen ze los in onze tuin).

Dus ben ik het nog maar twee keer op een dag gaan doen. En de kip ging vooruit en ik heb haar toen met rust gelaten. Na een week dacht ik ik ga even kijken hoe het met haar gaat. Dus ik pakte haar en ik dacht wat een stank. De kip had een grote bult op de wond die bijna dicht was. Dus mee naar binnen en in de wasbak gezet. De veren goed weg gehaald en weer gewassen met de shampoo en geduwd op de wond wat nog maar een klein gaatje was. Daar kwam een stinkende en dikke pus uit. Goed geknepen en Tea Tree puur erop gedaan. Dit heb ik elke dag drie a vier keer herhaald en drie dagen daarna was de wond dicht en de built was weg. Dit is een verhaal van een jaar geleden en de kip is nog steeds heel gelukkig. Terug naar boven.